Maastavetoa

Maastavetoa

lauantai 2. marraskuuta 2013

No sit mä kyykkäsin ja sit mä join palautusjuomaa ja sit mä kirjoitin siitä blogiin.

Tiimin yhteistreenit takana. Liki 2h valutettiin hikeä. Osa teki olkapääjumppaa ja osa keskittyi jalkoihin ja ahterituntumaan. Bikinikilpailijat, eli minä ja nuori, kevään juniorikisoissa debytoiva tiimikaimani saimme valmentajalta kehotuksen keskittyä jalkoihin. Joten eihän siinä muuta kuin kyyyyyykkäääämääään!

Vapaita kyykkyjä ei tänään ollut, vaan tuntumaan keskityttiiin tuetuissa harjoitteissa. Paikoitellen tuntui aika ilkeältä, mutta pääosin jäi oikein jaksava fiilis. Lähdin salilta henkseleitä paukutellen - hohoo, eihän tää nyt tunnu missään! Valetta! Virhe! Väärä arvio! Treenistä on nyt aikaa 1,5h ja jaloissa on päällä aikamoinen tutina.  Etureiden saa kramppiin silkalla ajatuksenvoimalla!

Perussettiä oli, mutta upposi mukavasti. Etenkin kun etureiteni ovat kiusallisen heikot. Niin vain pieni tiimikaima tykitti liki tuplapainoilla, kun minä tuskailin huomattavasti kevennetymmillä versioilla.
 • Suorinjaloin maastaveto käsipainoilla, jalkaterät käännettynä sisäänpäin 3 x 8-10
 • Jalkaprässi maaten, leveä asento ja askelkyykkykävely käsipainoilla supersarjana 2 x 12-15
 • Smith-kyykky kapealla asennolla
 • Smith-kyykky polvillaan
 • Hack-kyykky
 • Polven ojennukset pudotussarjoina, 15, 10, 8 suorina sarjoina, jonka jälkeen pumpattiin hapotukseen asti painoa keventäen.
 • Pakarapotkut taljassa penkillä
 • Vatsalihakset: mm. 5 x 30 sek lankku levypaino selässä ja 3 x 30sek kylkipidot levypaino kylkikaaren päällä. Osa lankuista tehtiin niin, että jalkoja nostettiin vuorotahtiin.
Pyri pitämään lantio suorassa. Jos selkä notkistuu voimakkaasti, vaihda jalan asento enemmän koukkuun. Ja ajattele pakaraasi jokainen kivulias sekunti!

Lounas Halloween-twistillä ! Maukasta on !
Tänään mieltä askarruttanut asia: lisäravinteet ja lisävarusteet. En lähtökohtaisesti suhtaudu innokkaasti kumpaankaan, mutta tietyt jutut toimivat ja ovat tarpeen. Nyt lisävarustetiimiin liittyi uusi jäsen: nostovyö. En ole aiemmin suostunut kyseistä kapinetta käyttämään ja olen pudistellut päätäni, kun salilla aloitetaan vyön kanssa pelleily heti pumppitankozumbailuista lähtien, kuormien ollessa n. 2% maksimista.  Itse olen pukertanut maastavetomaksimia peräsuoli pitkällä ja kyykännyt pallea pinkeänä, kuin oopperalaulajalla. Minähän en jumalauti vöitä käytä! Olen kuvitellut, että syvät vatsalihakset ovat kunnossa ja homma toimii, mutta niin se vain ylävatsa pullottaa paineisena. Ihan uutta persoonallisuutta sivuposeerauksiin! Pörhistelen lavalla kuin punarinta, jos en asialle tee jotain. .
Uh mitkä absit!!

Tämän vuoksi tulikin käsky ylemmältä taholta - vyö päälle, että tulisi vedettyä pakettia aktiivisemmin sisään, eikä tuki lähtisi tuolta suoran vatsalihaksen yläosasta. Ei siis auttanut kuin hyväksyä vyö osaksi voimailuarkea. Tervetuloa toivotan pitkin hampain. Vyö tulee jatkossakin kysymykseen kuitenkin vain jalkatreeneissä ja selkää ja vatsaa treenataan ehdottomasti siinä ohella. Vyöllä ei vahvoja lihaksia tai oikeaa suoritustekniikkaa korvata
Vyön lisäksi käytän vetoremmejä. 60kg asti pysyy levytanko käsissä, mutta sen jälkeen harhautuu keskittyminen ja tuntuma pelkästään käsivarren lihaksiin. Perusteltua siis köyttää remmit tassuihin siinä vaiheessa.

Mitä tulee lisäravinteisiin, tällä hetkellä päivän pillerisatsi näyttää tältä. Tuikitarpeellista!! Tai sitten ei. Mutta eipähän voi sitten syyttää lisäravinteit, jos ei kisoissa pärjää!
On BCAA, pii, D, vihreä tee, CLA, C, omegaa joka sorttia, sitä, tätä, tuota.


Nyt on myös perusteltua jättää treenilätinät maanantaihin saakka ja keskittyä rentoutumiseen ja vapaa-ajan viettoon muilla tavoin. Sosiaalista elämää ihan in real life, vau !

4 kommenttia:

 1. Pauliina täällä kaipailee tietoja painoista! Niitähän lukijat ja tulevat kisaajat haluavat seurailla. Vaikka kaikkien salien laitteet eivät keskenään vertailukelpoisia olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan toki! Lupaan jatkossa kirjoittaa treenit painoineen kaikkineen. Tietenkin se kiinnostavin yksityiskohta, niin voi vertailla omiin. ;) Nyt ei valitettavasti jäänyt oikein muistikuvaa, millä painoilla tuli sätkyteltyä, kun treeni tehtiin ohjatusti.

   Poista
 2. Fitnessmuffareita! Nautitaan pillereinä.

  VastaaPoista